Семінар-нарада у КП «Жовкватеплоенерго»

29 вересня 2015

Фахівцями Головного управлінням Держпраці у Львівській області 22.09.2015р. проведено семінар –нараду на КП «Жовкватеплоенерго» на тему: “Законодавчі акти України про охорону праці та запобігання травматизму у 2015 році”,з метою проведення превентивних заходів щодо зменшення виробничого травматизму на підприємстві, ознайомлення з основними завданнями Державної служби України з питань праці, гарантіями прав на охорону праці, організації охорони праці на підприємстві, документами, що належать до нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, відповідальність за порушення законодавства України про охорону праці.

На семінарі присутні представники КП “Жовкватеплоенерго”: директор підприємства Курнат Р.В., головний інженер Лозинський Ю.В., майстер служби (транспорт) Гумен В.Я., майстер Лесюк М.Я., головний бухгалтер Романовська Л.В., економіст Дмитрова В.З. та від Головного управлінням Держпраці у Львівській області головний державний інспектор відділу нагляду у будівництві, котлонагляді, підіймальних спорудах, транспорті та зв»язку управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Марчук С.М., головний державний інспектором відділу нагляду умашинобудуванні та енергетиці управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Мороз Є.П.

На початку наради директор підприємства Курнат Р.В. розповів які заходи приймаються для безаварійної роботи під час опалювального сезону 2015/2016рр.

Головний державний інспектор відділу нагляду у будівництві котлонагляді, транспорті та зв”язку Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки ГУ Держпраці у Львівській області Марчук С.М. повідомив присутніх, що на даний час Головне управління Держпраці у Львівській області спрямовує свою діяльність на профілактичну роботу, а також на розробку та впровадження превентивних заходів з питань охорони праці на підприємствах. Також, доповів про існуючу базу нормативно правових актів з охорони праці та промислової безпеки, дотримання «Правил будови і безпечної експлуатації парових котлів з тиском пари не вище 0,7 кгс/см(0,07МПа),водопідігрівачів та водогрійних котлів з температурою нагріву води не вище 115*С», «Правила технічної експлуатації теплових установок і мереж», про порядок проведення огляду, випробовування та експертного обстеження машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Слухали інформацію головного інженера Лозинського Ю.В. про стан охорони праці на підприємстві , організацію навчання і перевірки знань з питань охорони праці на підприємстві,проведення медичних оглядів працівників певних категорій.        

Євген Мороз проаналізував заходи, які застосовуються на підприємстві під час виконання робіт у діючих електроустановках підприємства й умов безпечної експлуатації та утримання у безпечному технічному стані діючих електроустановок підприємства, їх відповідність вимогам нормативно-правових актів з охорони праці.

Очікувані результати, підвищення рівня обізнаності законодавства про працю, про охорону праці та дотримання вимог нормативно-правових актів під час виконання робіт у діючих електроустановках підприємства,умов безпечної експлуатації та утримання у справному стані електрообладнання,парових та водогрійних котлів,трубопроводів пари та гарячої води,тепломеханічного обладнання котелень.