Суші-бар вдруге оштрафовано…У цей раз за неоформлених працівників підприємство сплатить 750 тисяч грн

19 листопада 2020

Фахівці Управління Держпраці навідалися з повторною перевіркою у суші-барів, що розташований у Львові. Оскільки у липні поточного року суб’єкт господарювання вже було проінспектовано та виявлено порушення вимог законодавства щодо допущення до роботи неоформлених працівників. Так, роботодавець під виглядом «стажування» приховував трудові відносини. Тоді керівнику закладу було винесено обов’язковий до виконання припис та накладено штраф у розмірі 94 тисячі гривень.

Відтак, у вересні державні інспектори перевірили заклад на дотримання вимог законодавства про працю в частині виконання вимог припису. Проте вдруге було виявлено допущення роботодавцем до роботи працівників, які не були оформлені належним чином. Встановлено, що на час здійснення інспекційного відвідування п’ятеро осіб працювали у закладі на посадах кухаря та офіціанта неофіційно, нібито проходячи стажування. Це є порушенням ч.1, ч.3 ст. 24 КЗпП України, ПКМУ № 41, оскільки працівники перебували на робочому місці без оформлення трудового договору.

Відповідно до зафіксованих порушень, Управління Держпраці наклало на роботодавця штраф у розмірі 750 тисяч гривень.
Слід зазначити, що застосована санкція не звільняє роботодавця від обов’язку усунути порушення та оформити працівників легально.

 

 

 

 

 

Фото ілюстративне