У Держпраці обговорено питання перевірок характеристик продукції, яка підпадає під дію Технічного регламенту ліфтів

25 серпня 2021

19 серпня під головування заступника Голови Держпраці Алли Горбатюк було проведено робочу нараду з питань здійснення заходів державного ринкового нагляду та перевірок характеристик продукції, що підпадають під дію Технічного регламенту ліфтів і компонентів безпеки для ліфтів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2017 р. № 438.

​У заході взяли участь посадові особи Держпраці, представники СПО сторони роботодавців на національному рівні, громадських організацій та представники галузевих підприємств.

​Під час заходу було обговорено проблемні питання пов’язані насамперед з введенням в обіг на ринок України ліфтів та дотичного обладнання, принципи та особливості здійснення заходів державного ринкового нагляду та контролю нехарчової продукції тощо.

​У ході зустрічі Алла Горбатюк наголосила на пріоритетах Держпраці як органу державного нагляду, які ґрунтуються на постійному процесі удосконалення роботи у зазначеній сфері, окреслила можливі шляхи вирішення питань, що виникають. Також акцентувала на важливості побудови постійного діалогу з усіма зацікавленими сторонами задля досягнення мети ринкового нагляду, забезпечення відповідності продукції встановленим вимогам і відсутності загроз суспільним інтересам.