В мережі піцерій у місті Львові виявлено 7 неоформлених працівників

25 серпня 2021

Під час інспектування мережі піцерій у місті Львові за виконанням трудових функцій виявлено 7 працівників, допущених до роботи без трудових договорів. Контрольним заходом було охоплено 2 заклади цієї мережі, господарську діяльність в яких здійснюють 2 суб’єкти господарювання.

Зокрема без трудових договорів працювали бармен, кухарі, офіціанти, та прибиральниці. Слід зазначити, кожен із підприємців задекларували лише по одному працівнику.

За результатами проведеної інспекції роботодавцям внесено обов’язкові до виконання приписи, котрими зобов’язано належним чином оформити трудові відносини з усіма працівниками.

Окрім цього, за такий спосіб «економії» суб’єктам господарювання також доведеться понести значну фінансову відповідальність, а саме сплатити штраф у розмірі 10 мінімальних заробітних плат за кожного виявленого неоформленого працівника.

Головне управління Держпраці у Львівській області вкотре застерігаємо роботодавців від спроб приховування та маскування трудових відносин. Наголошуємо: працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення органів ДПС про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.