У Львові перебуває делегація Державної інспекції праці Литовської Республіки

05 вересня 2018

Сьогодні, 5 вересня,  у приміщенні Національного університету «Львівська політехніка» відбувся круглий  стіл за участі  керівництва  Державної інспекції  праці Литовської Республіки та фахівців ГУ Держпраці у Львівській області.

  У заході взяли участь  очільник Державної інспекції  праці Литовської Республіки  Йонас  Гріціус та його заступник  Даліус  Чепонас, начальник  ГУ Держпраці у Львівській області Ольга  Вільхова. 

«Ми раді вітати у Львові наших друзів та  колег  з Литовської Республіки.  Переконана, що цей круглий стіл та загалом співпраця з нашими литовськими партнерами   принесуть  свої позитивні результати »,- сказала Ольга Вільхова у вступному слові.

Під час круглого столу сторони обговорили  напрямки роботи  та актуальні для обох відомств питання.

В межах заходу іноземні колеги окреслили базові нормативно-правові документи, якими керується у своїй роботі інспекція, розповіли про порядок роботи державних інспекторів праці. Також присутні  обмінялися досвідом у сфері організації та проведення контрольних заходів.

Водночас  йшлося про заходи для запобігання нещасним випадкам  та професійним захворюванням  на підприємствах Литви.  

Окрім цього, іноземні колеги  поінформували про  здійснення  державного контролю за потенційно небезпечним обладнанням та об’єктами підвищеної небезпеки.

«Нашим пріоритетним завданням є захист прав працівників та контроль за дотриманням безпеки праці. Ціллю є не штрафувати , а допомогти роботодавцю  усунути порушення. При цьому перший крок – це крок консультацій та рекомендацій»,- резюмував  Йонас  Гріціус.