У ПАТ «Миколаївцемент» йшлося про безпеку при веденні гірничих робіт на кар’єрах

19 грудня 2018

У вівторок, 18 грудня, у публічному акціонерному товаристві «Миколаївцемент» відбулася нарада за участю представників Головного управління Держпраці у Львівській області щодо охорони праці, промислової безпеки та гірничого законодавства під час ведення гірничих робіт на Демне-Добрянському кар’єрі вапняків.

Головні державні інспектори відділу нагляду у гірничодобувній промисловості поінформували керівника підприємства та присутніх працівників про права громадян на безпечну працю, щорічні та додаткові відпустки, постійні медичні огляди.

Фахівці ознайомили працівників з Положенням про порядок забезпечення працівників спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту, що необхідні за цих умов праці на підприємстві.

Детальніше зупинилися на Правилах охорони праці під час розробки родовищ корисних копалин відкритим способом при веденні гірничих робіт на кар’єрах корисних копалин, порядком фінансування служби охорони праці на підприємствах для вирішення питань в структурних підрозділах та виробництві, порядком розробки посадових інструкцій та їх прийняття на підприємстві.

Головний державний інспектор відділу експертизи умов праці ознайомила присутніх з законодавством щодо проведення експертизи умов праці та порядком проведення експертизи умов праці, пільги та компенсації за роботу у важких та шкідливих умовах праці. Наголосила на необхідності атестації робочих місць за умовами праці та відповідальності керівника за не своєчасне і не якісне проведення атестації, а також обов’язкове офіційне оформлення усіх працівників.