У ТзОВ «Галицька Будівельна Гільдія» інспектори акцентували увагу на питаннях безпеки при будівельно-монтажних роботах

24 січня 2018


Днями  в ТзОВ «Галицька Будівельна Гільдія», що знаходиться  у  Львові головні державні  інспектори ГУ Держпраці у Львівській області  провели семінар-нараду з питань охорони праці та щодо змін до законодавства.                                                       

Це підприємство відноситься до будівельної галузі і займається будівництвом житлових і нежитлових будівель.

Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку управління нагляду в промисловості і на об’єктах  підвищеної небезпеки Станіслав Мілан розповів про дотримання вимог з охорони праці під час виконання будівельно-монтажних робіт по зведенню будівельних об’єктів. Він вказав на вимоги до заходів з безпеки праці у проектно-технологічній документації під час зведення будівельних об’єктів. Також провів роз’яснення Закону України «Про охорону праці», наголосив на обов’язковому проведенні навчання, інструктажу та  перевірки знань з питань охорони праці. Разом з тим він  розповів про порядок проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві та акцентував увагу на питанні відповідальності роботодавця в зв`язку з набранням чинності Закону України щодо реформування загальнообов`язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці.

У свою чергу головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку управління нагляду в промисловості і на об’єктах  підвищеної небезпеки Іван Хмельницький  розповів про дотримання вимог щодо безпечного проведення будівельно-монтажних робіт в умовах ущільненої забудови, зосередив увагу присутніх на безпечному виконанні робіт на висоті, використанню засобів колективного та індивідуального захисту. Водночас він   поінформував про питання електробезпеки на будівельних майданчиках і безпечне виконання робіт з електроінструментом, переносними світильниками, електричними машинами, електро- та газозварювальним устаткуванням.        

Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку управління нагляду в промисловості  і на об’єктах  підвищеної небезпеки Богдан Могильницький  зосередив увагу  на питанні дотримання вимог щодо безпечного проведення робіт із застосуванням вантажопідіймальних кранів і машин, вантажозахоплювальних пристроїв і тари. Інспектор проаналізував заходи, які проводяться на підприємстві під час виконання робіт з технічної експлуатації і ремонту кранів, також довів присутнім умови роботи після втрати чинності вимог Правил будови та безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів та інших нормативно-правових актів, що діють під час ремонту та реконструкції кранів. Висвітлив при цьому діючі нормативно-правові акти, яких необхідно дотримуватись при реконструкції кранів та після напрацювання ними встановленого терміну. На завершення, він  вказав на основні види небезпечних ситуацій, що можуть виникнути під час експлуатації вантажопідіймальних кранів і машин, ознайомив присутніх з діючими «Правилами  охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт» НПАОП 0.00-1.75-15.     

                                                

Під час семінар-наради було надано консультацію працівникам щодо застосування норм законодавства про охорону праці та трудового законодавства, вказано на відповідальність за допущення порушень законодавства про працю та про охорону праці, також акцентовано увагу на ризиках, які виникають на аналогічних підприємствах.                                             

Також працівникам було повідомлено про штрафні санкції за порушення вимог охорони праці та трудового законодавства.