У ВП «Шахта «Межирічанська» ДП “Львіввугілля” відбулося засідання постійної комісії з охорони праці

11 жовтня 2019

У четвер, 10 жовтня,  у  ВП  «Шахта «Межирічанська» ДП «Львіввугілля» відбулося чергове засідання постійної комісії з питань охорони праці під головуванням      в. о. директора шахти Андрія Бециля.

У засіданні взяв участь головний державний інспектор відділу нагляду у вугільній промисловості Управління гірничого нагляду ГУ Держпраці у Львівській області Володимир Розалюк,  інженерно-технічні працівники та робітники вугільного  підприємства.

Володимир Розалюк поінформував присутніх про  стан виробничого травматизму на підприємствах ДП “Львіввугілля”, детально зупинившись на випадку, який стався з працівником ВП «Шахта «Червоноградська» при проведенні монтажу лебідки. 

Окрім цього, Володимир Розалюк розповів присутнім про правила користування вантажно-підіймальними пристроями, їхній відповідності інструкціям чи посібникам з експлуатації.

Інспектор наголосив, що безпечна робота в шахті значною мірою залежить від нагляду та контролю з боку інженерно-технічних працівників. Володимир Розалюк зазначив, що перед виконанням особливо небезпечних робіт чи робіт, які раніше працівниками не виконувалися, особи, що видають наряд повинні детально ознайомлювати виконавців про безпечні прийоми ведення робіт згідно отриманого наряду.

Інспектор  звернувся до керівника підприємства з проханням забезпечити керівників структурних підрозділів нормативно-правовою документацією, інструкціями, посібниками з експлуатації механізмів, обладнання, машин на яких працюють робітники.  Водночас фахівець провів вибіркове опитування начальників дільниць щодо вміння  безпечно користуватись інструментами та вантажно-підіймальними пристроями.