В області триває інформаційно – моніторингова робота щодо безпечного використання кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем

17 грудня 2021

На Львівщині триває інформаційно – моніторингова робота з метою запобігання нещасних випадків під час експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем. Особливу увагу зосереджено на закладах охорони здоров’я першої, другої черги та резервних закладів охорони здоров’я з надання медичної допомоги хворим на COVID.
Впродовж тижня фахівці Головного управління Держпраці відвідали 5 установ у місті Львові та 1 у місті Новояворівськ.
Спілкуючись із персоналом лікарень державні інспектори роз’яснили небезпеки, які можуть виникати під час роботи з киснем, вимоги безпеки при експлуатації, зберіганні та транспортуванні кисневих балонів, а також кисневих трубопроводі і посудин, що працюють під тиском. Водночас наголошують на важливості правильного використання засобів індивідуального захисту.
За результатами проведеного моніторингу стану додержання вимог з питань охорони праці та промислової безпеки керівників відвіданих медичних установ закликали у найкоротші терміни усунути виявлені недоліки.
До слова, цього тижня профілактичні заходи проведено у КНП “5-а міська клінічна лікарня м. Львова”, КНП ЛОР “Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр”, КНП “Львівська 1-а міська клінічна лікарня імені князя Лева”, КНП “Новояворівська лікарня імені Юрія Липи” Новояворівської МР, Львівська клінічна лікарня на залізничному транспорті.