Відбулося засідання комісії із спеціального розслідування групового нещасного випадку зі смертельними наслідками ПрАТ «АВІАКОМПАНІЯ «МІЖНАРОДНІ АВІАЛІНІЇ УКРАЇНИ» та ТОВ «СКАЙАВІАТРАНС»

28 січня 2020

В Держпраці відбулося чергове засідання комісії із спеціального розслідування групового нещасного випадку зі смертельними наслідками, що стався 08.01.2020 року у ПрАТ «АВІАКОМПАНІЯ «МІЖНАРОДНІ АВІАЛІНІЇ УКРАЇНИ» та ТОВ «СКАЙАВІАТРАНС» внаслідок авіакатастрофи літака Boeing 737-800NG поблизу міжнародного аеропорту м. Тегеран (Ісламська Республіка Іран).

Під час засідання членів комісії було поінформовано про хід розслідування та про результати запитів, надісланих до компетентних органів.

Віталій Сажієнко, заступник Голови Держпраці, голова комісії, зазначив, що 20.01.2020 року та 21.01.2020 року  було направлено відповідні запити до Міністерства закордонних справ України та Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами щодо отримання матеріалів та інформації про розслідування зазначеної авіаційної події. Станом на 27.01.2020 відповідей на запити не отримано.

За результатами засідання члени комісії вирішили, керуючись пунктами 31, 39, 43 Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 337 клопотати щодо продовження строку спеціального розслідування нещасного випадку до отримання необхідної інформації.

Також було вирішено направити запит і до Головного слідчого управління Служби безпеки України щодо надання відомостей (матеріалів) розслідування авіакатастрофи літака Boeing 737-800NG ПрАТ «АВІАКОМПАНІЯ «МІЖНАРОДНІ АВІАЛІНІЇ УКРАЇНИ».

Нині розслідування триває.