Відбулося засідання постійної комісії з питань охорони праці у ВП «Монтажно-прохідницьке управління» ДП «Львіввугілля»

25 лютого 2019

Днями у ВП  «Монтажно-прохідницьке управління» державного підприємства «Львіввугілля» відбулося засідання постійної комісії з питань охорони праці.

Засідання проводилося під головуванням начальника управління Ігоря Паляниці за участю головного інженера управління Віталія Роговського, провідного інженера з питань охорони праці Наталії Лах, начальників дільниць, їх заступників, механіків, гірничих майстрів та головного державного інспектора відділу нагляду у вугільній промисловості ГУ Держпраці у Львівській області  Олександра Аряміна.

Олександр Арямін наголосив, що працівники шахти зобов’язані знати і виконувати вимоги інструкцій з експлуатації машин, обладнання та виробів у межах своєї професії (посади). Вони повинні знати ПЛА щодо свого робочого місця, сигнали аварійного оповіщення, правила поведінки під час аварій, запасні виходи, місця розташування засобів протиаварійного захисту і самопорятунку та вміти ними користуватися.

Водночас слід проходити медогляд, навчання, інструктажі та перевірку знань правил, норм і інструкцій з охорони праці та вживати заходів щодо усунення небезпечних виробничих ситуацій. Також потрібно  вміти  надавати  першу допомогу згідно з програмою навчання та вміти надавати її потерпілим під час нещасних випадків.

При цьому необхідно повідомляти про  виявлені небезпеки безпосередньому керівнику робіт або гірничому диспетчеру та  співпрацювати з керівництвом шахти у забезпеченні та організації безпечних і здорових умов праці.