Вінницьке підприємство, що надає у Львові клінінгові послуги та використовує працю незадекларованих працівників оштрафовано на 480 тис.грн

29 березня 2021

За використання праці неоформлених працівників товариство, що надає клінінгові послуги, оштрафовано на 480 тис грн.

Суб’єкт господарювання зареєстрований у Вінниці. Контрольний захід проведено інспекторами праці Головного управління Держпраці у Львівській області за фактичним місцем здійснення його господарської діяльності у місті Львові.

В межах інспекційного відвідування за виконанням трудових функцій прибиральниць зафіксовано 7 осіб. Одна з працівниць повідомила, що вже понад 5 років працює у цьому товаристві нелегально. Ще дві розповіли, що працюють на підставі укладених «договорів з працевлаштування». Інші пояснили, що лише стажуються.

Однак, адміністрацією Товариства не надано жодних документів, ведення яких передбачено законодавством про працю, які б свідчили про офіційне працевлаштування прибиральниць та сплату за них належних податків.

Відтак, за вчинення порушення законодавства про працю та зайнятість населення суб’єкт господарювання притягнуто до фінансової відповідальності, передбаченої абзацом 2 частини 2 статті 265 Кодексу законів про працю України.