Впродовж тижня Головним управлінням розпочато спецрозслідування 5 нещасних випадків

19 лютого 2020

Впродовж 12-19 лютого резонансних групових нещасних випадків на виробництві, під час яких загинуло двоє і більше осіб, на Львівщині не зафіксовано.

Разом з тим, у Головному управлінні Держпраці у Львівській області за цей період призначено 5 спеціальних розслідувань нещасних випадків, які трапились:

  • 13 лютого призначено спеціальне розслідування нещасного випадку з тяжким наслідком, який стався 11 лютого 2020 року з налагоджувальником технологічного устаткування ДП «Екран-Вікносвіт» 1961 року народження. Як йдеться у повідомленні, що надійшло з підприємства, працівник при здійсненні огляду автоматичних воріт впав з висоти 2 метрів. Потерпілий отримав перелом кісток тазу.
  • 13 лютого нещасний випадок з тяжким наслідком стався з підземним гірником ВП «Шахта «Межирічанська» ДП «Львіввугілля» 2000 року народження. Як йдеться у повідомленні, що надійшло з підприємства, під час розвантаження дерев’яного бруса зі спецвагонетки потерпілий оступився, а згаданий брус вдарив його по лівій нозі. Це спричинило тяжку виробничу травму – закритий перелом середньої третини лівого стегна зі зміщенням.
  • 14 лютого нещасний випадок стався з прибиральницею територій ЛКП «Шляхово-ремонтне підприємство Шевченківського району» 1954 року народження. Як йдеться у повідомленні, що надійшло з підприємства, працівниця прибирала закріплену за нею територію. Приблизно о 07 год. 30 хв. під час дорожньо-транспортної пригоди за участі двох автомобілів (Фольксваген Пассат і Пежо 308) на вулиці Липинського, навпроти будинку 58А, отримала травми, несумісні з життям. Потерпіла померла у кареті швидкої медичної допомоги.
  • 14 лютого нещасний випадок з тяжким наслідком стався з робітником з благоустрою Природоохоронної рекреаційної установи парку – пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Стрийський парк» 1967 року народження. Як йдеться у повідомленні, що надійшло з підприємства, працівник під час завантаження подрібнювача гілок отримав тяжку виробничу травму – травматичне  відчленування правого передпліччя. Карета швидкої медичної допомоги, яка прибула за викликом, доправила потерпілого до лікарні.
  • 17 лютого нещасний випадок трапився у приміщенні кафедри математики Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І. Франка. Об 11 год. 00 хв виявлено тіло професора 1953 року народження без ознак життя. За попередніми висновками медиків, ймовірною причиною смерті є асфіксія.

Усі обставини та причини цих нещасних випадків з’ясують спеціально створені Головним управлінням Держпраці у Львівській області комісії.