За участі посадовця Держпраці, на шахті «Великомостівська» провели планове загальношахтне реверсування вентиляційного струменя повітря

12 липня 2022
Нещодавно на шахті «Великомостівська» ДП «Львіввугілля» було проведено планове загальношахтне реверсування вентиляційного струменя повітря. Крім працівників шахти, у заході взяли участь начальник управління гірничого нагляду ГУ Держпраці у Львівській області Володимир Осадця та представники Львівсько-Волинського воєнізованого гірничорятувального загону.
Мета такого реверсування, яке проводять двічі на рік – перевірка справності відповідного обладнання. У випадку виникнення на шахті аварії, реверсування – один із важливих засобів її приборкання і порятунку людей.
– Під час реверсування працівники шахти і обладнання працювали відповідно до нормативних вимог, – вважає Володимир Осадця. – Тож, загалом, я задоволений їхньою роботою. З цього приводу складено відповідний акт, який підписали представники Держпраці, Львівсько-Волинського воєнізованого гірничорятувального загону та шахти.
Утім, під час реверсування було виявлено 5 порушень законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці. А також мали місце 2 небезпеки для працівників, які усунули під час заходу. За результатами превентивного заходу керівнику шахти надіслано листа, де викладено виявлені порушення з пропозицією їх негайного усунення.
Отримувати більше інформації з питань трудового законодавства, промислової безпеки, охорони та гігієни праці в умовах воєнного стану можна за допомогою
сервісу «Інтерактивний інспектор», порталу www.pratsia.in.ua, сайту www.dsp.gov.ua та нашої сторінки у Facebook