Впродовж тижня Головним управлінням розпочато спецрозслідування 3 нещасних випадків

24 жовтня 2019

Впродовж тижня резонансних групових нещасних випадків на виробництві, під час яких загинуло двоє і більше осіб, станом на 23.10.2019 на Львівщині не зафіксовано.

Разом з тим, впродовж тижня у Головному управлінні Держпраці у Львівській області призначено 3 спеціальні розслідування нещасних випадків, які трапились:

– 17.10.2019 року нещасний випадок зі смертельним наслідком трапився з монтажником санітарно-технічних систем і устаткування КНП «Миколаївська центральна районна лікарня» Миколаївської районної ради Львівської області 1959 року народження. Як йдеться у повідомленні, що надійшло з підприємства, о 10 год. 05 хв. під час підготовки обладнання, необхідного для ремонту опалювальної системи, працівник відчув біль в області серця. Співробітники викликали медпрацівника з поліклініки, яка надавала першу допомогу до приїзду бригади медицини катастроф. Під час транспортування пацієнта в лікарню він помер в автомобілі медицини катастроф. Ймовірна причина смерті – природня.

– 17.10.2019 року нещасний випадок зі смертельним наслідком трапився з інженером з охорони праці КП «Самбірське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» Самбірської міської ради 1953 року народження. Як йдеться у повідомленні, що надійшло з підприємства, працівник прийшов на роботу о 8.00 год., скарг на здоров’я не було. Приблизно о 12 год. 45 хв. у нього раптово погіршився стан здоров’я. Він пішов у кабінет бухгалтерії і попросив поміряти йому тиск, де втратив свідомість і впав на підлогу. Працівники підприємства викликали екстрену медичну допомогу і потерпілого було доправлено до КНП «Самбірська центральна районна лікарня», де він того ж дня і помер. Імовірна причина смерті – природня.

– *19.10.2019 року нещасний випадок трапився з підсобною робітницею ТзОВ «Мебель-Сервіс» 1964 року народження. Як йдеться у повідомленні, що надійшло з підприємства, працівниця під час прибирання деревообробного верстата з дисковою пилою перед закінченням робочої зміни, не дочекавшись повної зупинки ріжучого інструменту (дискової пили), просунула кисть лівої руки під пилу. Наслідок нещасного випадку – у потерпілої посттравматична ампутація 1, 2 і 3 пальців лівої кисті, неповне відчленування 4 та 5 пальців лівої кисті. Отримані травми відносяться до важких виробничих травм.

Обставини та причини усіх цих випадків досліджують спеціально створені у Головному управлінні Держпраці у Львівській області комісії.

*Інформацію виправлено. Зокрема “19.10.2019 року нещасний випадок зі смертельним наслідком трапився ” на “19.10.2019 року нещасний випадок трапився”. Приносимо вибачення!