Позаплановий превентивний захід у ВП «Відродження» ДП «Львіввугілля».

03 березня 2023
Позаплановий превентивний захід у ВП «Відродження» ДП «Львіввугілля».
Інспекторами сектору нагляду у вуглевидобувній промисловості відділу гірничого нагляду Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено позаплановий превентивний захід на дільниці шахтного транспорту, (щорічний огляд локомотивів і обладнання підземного гаражу та зарядної камери комісією, призначеною наказом директора шахти).
Працівникам дільниці шахтного транспорту роз’яснено правила поведінки при проведенні робіт та при обслуговуванні обладнання підвищеної небезпеки, дотримання правил особистої і колективної безпеки, а також щодо дій поверхневих працівників в разі повного знеструмлення шахти та неприпустимість використання саморобних обігрівачів для обігріву приміщень дільниці.
Проведено тренінг з працівниками дільниці на вміння користуватися порошковими та пінними вогнегасниками, а також дотримання вимог техніки безпеки під час експлуатації шахтного транспорту.
У ході проведення заходу було виявлено 14 порушень законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та 7 небезпек було усунуто під час заходу. За результатами превентивного заходу керівнику шахти було надіслано відповідний лист, в якому викладено всі виявлені порушення, а також було рекомендовано до усунення порушень, які за певних обставин можуть створити загрозу життю і здоров’ю працівників, заборонити експлуатацію електровоза АМ-8Д №1 в підземній гараж-зарядній та електровоза АМ-8Д №4 в поверхневій гараж-зарядній.
? Більше інформації з питань охорони праці, у тому числі, задекларованої, інспектори Держпраці рекомендували шукати на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua